Beijing-turist

Kinesiska muren norr om Beijing. © www.freeimages.co.uk

Muséer i Peking


Kinas etniska kulturpark

Det finns 56 olika nationaliteter i Kina. Man kan lära känna dessa olika folkslag genom ett besök på China Ethnic Museum.

Olika sorters byggnader, från tempel till vanliga hus, från olika delar av landet finns att beskåda i parken. Parken är också fylld av kulturella aktiviteter, såsom uppvisningar av de olika nationaliteternas traditionella musik och danser.

Kinas nationalmuseum

National Museum of China bildades 2003 genom en sammanslagning av Muséet för kinesisk historia och Muséet för den kinesiska revolutionen.

Uppgiften för muséet är att sprida kunskap om Kinas historia och kinesisk konst. De mest utsökta och ovärderliga konstskatterna i Kina finner man här. Man kan följa Kinas historia från de första människorna som bebodde dess nuvarande område för 1,7 miljoner år sedan, den så kallade Yuanmou-människan funnen 1965 i Yunnan-provinsen i södra Kina.

Nationella konstmuséet

National Art Museum of China (NAMOC) är Kinas största konstmuseum. De 17 hallarna har tillsammans en total utställningsyta på 8.300 kvadratmeter. Förutom modern och samtida konst ingår mästerverk från Ming och Qing dynastierna i samlingarna.

NAMOC ligger precis nordost om Förbjudna staden på 1 Wusi Dajie.Culture park

China ethnic museum park. © Can Stock Photo Inc. / windowseat

nationalmuseum

Kinas nationalmuseum. © Can Stock Photo Inc. / QiangBa

målning

Traditionell kinesis bläckmålning. © Can Stock Photo Inc. / Elwynn