Beijing-turist

Himmelens tempel. © Can Stock Photo Inc. / QiangBa

Himmelens tempel

Himmelens tempel, eller Tiantan på kinesiska, är det mest storslagna och vackraste av fyra tempelanläggningar som uppförts i de fyra olika väderstrecken sett från Förbjudna staden. De andra är Soltemplet (i öster), Jordtemplet (i norr) och Måntemplet (i väster). Himmelens tempel finns uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.

Ming-kejsaren Yongle började bygga Himmelens tempel år 1420. Sedan har en följd av kejsare från både Ming och Qing dynastierna kommit hit för att vörda sina förfäder och be om goda skördar vid en särskild ceremoni.

Himmelens tempel - interiör. © Can Stock Photo Inc. / billperry

Idag är Himmelens tempel en omtyckt park både för turister och Beijingborna själva. Man kan ta en promenad genom parken och beundra paviljongerna som finns där (bilderna nedan). Det finns också en eko-mur där man utan problem kan höra vad en person säger som står långt bort vid andra änden av muren.

paviljong 1

Fangsheng-paviljongen. © Can Stock Photo Inc. / shuiyanxii

paviljong 2

Fläktformade paviljongen. © Can Stock Photo Inc. / shuiyanxii

paviljong 3

Double circle longevity pavilion. © Can Stock Photo Inc. / shuiyanxii

Tiantan ligger cirka en och en halv kilometer söder om Tiananmen-torget. Man kan gå Qianmen Dajie rakt söderut. Om du bor på Qianmen hotel går du Hufang Lu söderut och tar vänster in på Beiwei Lu så kommer du rakt på Tiantans huvudingång.